Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

 

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ




  Η 11τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2024 γιορτάστηκε στο νηπιαγωγείο μας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού .  Ακολουθώντας τις οδηγίες της διεύθυνσης φυσικής αγωγής του υπουργείου παιδείας θρησκευμάτων και αθλητισμού και με κοινό σύνθημα  <<αθλούμαστε μαζί δίνουμε ποιότητα στη ζωή >>υλοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες  στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείο μας!!

Η ημέρα σχολικού αθλητισμού αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε τα νηπιακά μας να αγαπήσουν την άσκηση και να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους μέσα από το παιχνίδι. Εστιάζει στη συμμετοχή όλων των παιδιών ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους και στη δημιουργία ενός θετικού και χαρούμενου περιβάλλοντος που ενισχύει τη φυσική δραστηριότητα .





















  Όλα τα παιδιά κέρδισαν το μετάλλιό τους!!


Περάσαμε υπέροχα!!!
Το πιο σημαντικό όμως ... κατανοήσαμε ότι...
Ο αθλητισμός δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική ανάπτυξη αλλά  προάγει και την κοινωνική, συναισθηματική και νοητική εξέλιξη των παιδιών . 
Είναι αναγκαίο να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τον αθλητισμό στα παιδιά από τη μικρή ηλικία καθώς αυτό θα τους ωφελήσει σε όλη τους τη ζωή!!!